Verslagen van activiteiten

Verslag van bezoek bij Marie van de Middelhaai

De Winterschool ging op bezoek bij Marie van de Middelhaai

Woensdag 3 januari gingen we voor een middag naar Marie van de Middelhaai.

Wat ons te wachten stond wisten we niet maar het heeft al onze verwachtingen overtroffen.                     Marie heette ons buiten welkom en via een staldeurtje met een hoogte van 1.54 meter kwamen we in de vroegere stal. De isolatie liet nogal wat te wensen over, maar Marie had daar al een oplossing voor. Het “vrouwvolk” kreeg een muts en een omslagdoek en uit een grote kist kwamen er kruiken in een ouwe sok. De mannen kregen een pet, “een klak” en een warme das. Hoe het vroeger in de stal aan toeging werd ons heel uitvoerig verteld. Het was hard werken en bittere armoe.

Vandaar gingen we naar de “deel”. Daar kregen we uitleg over wat er allemaal gebeurde. Marie haalde een grote bus tevoorschijn met daarin een kan met warme chocolademelk. Voor ieder een kom, wat een tractatie!  We gingen verder het huis in en konden de geut en kelder bekijken. Tenslotte kwam we in de herd. Toen we allemaal gezeten waren, kwam Marie met de gitaar. 

We kregen allemaal een etenstamper en een houten lepel. Daarmee vormden we het orkest. Marie zong een liedje over petazzie en bij het refrein moesten wij in driekwartsmaat met de lepel op de stamper slaan,. Grote hilariteit!  We kregen ieder een lap stof en daarin moesten we twee knopen leggen en konden we een hoofddeksel als Arabier opzetten. Begin januari verwachten we de Drie Koningen. Drie gasten werden als koning verkleed en kregen goud, wierook en mirre mee. We kregen ook nog les in het maken van een tulband voor op het hoofd van de koningen.

Onder het zingen van: Drie koningen, Drie koningen, geef mij een nieuwe hoed, kwamen de Drie Koningen binnen. We begeleiden Marie weer met ons orkest.  Even werd er gestopt voor een bakker met peperkoek en speculaas. SMULLEN! Marie was verkleed als Vierde Koning en zong het lied “Van de Vierde Koning.” Van Ad de Laat.  We hadden ondertussen ieder een belletje gekregen en moesten zoals het in het liedje kwam, de belletjes van de ham van het paard rinkelen.

Het was een middag met een Gouden randje in het theater op de Middelhaai.

Een enthousiaste bezoekster.

Alle verslagen

Terugblik Winterschool 2023-2024

De Winterschool is weer voorbij. Er waren weer bezoeken aan bedrijven, een winterwandeling, iets met stamppotten en natuurlijk Kerstactiviteiten, een lezing, een driekoningenviering en nog

Lees verder »

Contactformulier

06 1176 0048