Informatiepunt Digitale Overheid

Nr: A01 Categorie:

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO);

 

  • Bieb Drunen: maandag 14.00 uur, dinsdag 10.00 uur, donderdag 14.00 uur.
  • Bieb Vlijmen: woensdag 14.00 uur, donderdag 14.00 uur, zaterdag 10.00 uur.

Beschrijving

Eerst kon je gewoon naar een loket en dan regelde iemand bepaalde zaken. Of je kon bellen en dan kreeg je iemand aan de telefoon. Nu wordt verwacht dat je alles via de computer of telefoon regelt. Zonder persoonlijk contact. En je moet eerst inloggen met DigiD of je moet een account aanmaken.
In de Bibliotheek in Vlijmen kwam bijvoorbeeld iemand langs, die moeite had met het inloggen met DigiD. Het scannen van de QR-code, hoe moet dat nu weer? En waarom wordt er steeds gevraagd hoe ik wil inloggen? Met een app of SMS-controle?

Nadat dit duidelijk voor hem was kon hij inloggen in zijn ziekenhuisgegevens en zijn ziekenhuisafspraken bekijken. De week daarop meldde hij dat hij zelf in staat was geweest een gezondheidsverklaring digitaal in te vullen voor het verlengen van zijn rijbewijs.

Bij deze vragen – en nog heel veel andere – kunt u terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Te vinden in de bibliotheken van Heusden en het wijkcentrum. Het is gratis. Ook als u geen lid bent van de Bibliotheek.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Alleen ingelogde klanten die deze activiteit hebben geboekt, kunnen een beoordeling achterlaten.

Deze activiteiten vindt u misschien ook leuk

Contactformulier

06 1176 0048