Triduüm

Een triduüm is een periode van drie opeenvolgende dagen dat vanaf ca.1935 in verschillende dorpen werd georganiseerd als een ziekentriduüm waarbij ontmoeting en ontspanning centraal staat. Bij dit triduüm willen we de elementaire beginselen vertalen naar onze eigentijdse samenleving en ontmoetingen tussen (langdurig) zieken, mensen met een beperking of eenzame ouderen stimuleren en mogelijk maken.

                                                                           Het draait om mensen!


Iedereen heeft behoefte aan gezelschap en wil graag een praatje maken. Maar…. als iemand een (fysieke) beperking heeft kan het lastig zijn en moet er misschien eerst het een en ander geregeld worden zoals bijvoorbeeld vervoer of begeleiding. Maar hoe doe je dat, wie kan je helpen?

Wij merkten dat mensen soms de energie niet kunnen opbrengen en afhaken met het gevolg dat ze thuis blijven, eigenlijk tegen hun wens in.

Voor de deelnemers aan dit triduüm gaan wij het regelen. Iedereen hoort erbij en kan meedoen. Het wordt een triduüm van drie opbeurende dagen met ontmoeting, ontspanning en bezinning waarbij een katholieke eucharistieviering of/ en protestantse dienst mogelijk moet zijn maar niet de hoofdrol heeft. De dag wordt gevuld met voordrachten en vieringen met een gezellig samenzijn, toneel, dans, bingo en muziek.

Bij dit Triduüm wordt samengewerkt met De Zonnebloem, de kerken, de scholen en Bijeen Heusden.

                                                             

                                                                Datum en locatie worden nog bekend gemaakt.