Het Triduüm 2022 zit er weer op!

Een groot aantal mensen was op deze dagen aanwezig om met elkaar te genieten, anderen te ontmoeten, samen lekker te eten en nog veel meer.

Voor het tweede jaar op rij werd door de Zonnebloem en de Seniorenschool in gezamenlijkheid een Triduüm georganiseerd. In tegenstelling tot vorig jaar waren het nu twee opeenvolgende dagen en twee weken later een zogenaamde terugkomdag.

De animo was groot, meer dan zestig deelnemers waren op vier oktober in de Mand aanwezig. Om klokslag 10.00 uur werden de aanwezigen door de voorzitter, Ad Dekkers, welkom geheten. Daarna werd de opening door wethouder Peter van Steen verricht. En daar was de eerste verrassing. Burgemeester Willemijn van Hees en wethouder Thom Blankers brachten een onverwacht bezoek, wat enorm gewaardeerd werd. Zeker toen Thom de moeite nam om samen met de vrijwilligers koffie/thee uit te serveren en daarbij natuurlijk een gesprekje aanging. Iets wat de burgemeester ook deed. Na een halfuurtje vertrok het gezelschap en kon er begonnen worden met het programma. Daar het Dierendag was werden de deelnemers verrast met een drietal bezoeken van kinderen van basisschool Het Palet. Zij brachten dieren en knuffeldieren mee. Zij gingen in gesprek met de in hun ogen opa’s en oma’s. Het waren hele geanimeerde gesprekken. De kleinste kinderen hadden nog een optreden in petto en zongen allerlei liedjes waar dieren in voor kwamen. Al deze ontmoetingen werden als heel ontroerend ervaren. De gezamenlijke lunch bestond uit een heerlijke kop soep met balletjes en lekkere belegde broodjes en een fruithapje toe. Het werd smakelijk genuttigd. Na de lunch betrad de bekende troubadour Tonny Wijnands de bühne. Tonny bezorgde alle deelnemers een hele gezellige ontspannen en mooie middag. Hij kreeg de zaal weer mee in zijn anekdotes en liederen. De deelnemers gingen aan het eind van deze dag voldaan en vaak ontroerd en dankbaar naar huis.
De volgende dag startte met een welkom door Meriam van Mierlo (organisatie) en koffie met iets lekkers. Daarna was het tijd voor Oudhollandse spelen, waarbij inzicht belangrijk bleek te zijn. Spontaan werden er ook kaartclubjes gevormd om te kunnen jokeren of rikken. Een sportieve en gezellige ochtend! De lunch met heerlijke soep, broodjes en fruit was weer uitstekend. In de middag stond de muzikale Bingo op het programma, waarbij de kennis van de liedjes werd getest. Pastoor Le Brun verzorgde de afsluiting van de dag met woorden die velen raakten. Meriam van Mierlo dankte allen en herinnerde eraan dat de derde Triduüm dag op 20 oktober zou zijn. 

De derde dag begon later, vlak voor de lunch. De gasten werden ontvangen in de gezellig ingerichte zaal in De Mand (Vliedberg) en kregen een lekker kopje koffie van de vrijwilligers! Hierna volgde de lunch, bestaande uit kippensoep en belegde broodjes. Natuurlijk lagen de mooie placemats weer op de tafels! Het middagprogramma werd geopend met ZnErik, een vrolijke troubadour die met de deelnemers liederen zong uit de Meezing-liederenbundel en hen daarbij muzikaal begeleidde.
In de pauze was er een drankje, waaronder natuurlijk vele advocaatjes met slagroom.
Na de afsluiting gingen de bezoekers voldaan naar huis en kregen nog een banaan mee! 
De mensen waren heel enthousiast over de drie dagen Triduum en dankten de organisatie en de vele vrijwilligers! Een organisatie die terug kan kijken op drie vermoeiende maar dankbare dagen.

 

Een van de deelnemers stuurde ons een mooi verslag over haar beleving van dit Triduüm.

Wat het Tridium inhield, wist ik niet, maar ik gaf me wel op. Het leek me leuk, om met een stel mensen bij elkaar te zijn. Dat is altijd gezellig. Omdat het voor de hele gemeente Heusden was, ontmoette ik er mensen van een vorige bijeenkomst of reis, waar ik weer mee kon bijpraten.
De eerste dag, begon al goed:
Burgemeester en enkele Wethouders waren aanwezig.
De Wethouder die “ARMOE” in zijn portefeuille had, kwam rond met koffie. Heel toepasselijk.

Het was 4 oktober, Dierendag, dus kwamen groep 2 – 3 en 1 van de basisschool op bezoek met hun dier of knuffel.
Mijn klasgenootjes van vroeger, kwamen uit een andere generatie, die al jarenlang op het dorp woonde.Bij ons aan tafel kwamen 3 meisjes, die hun roots in China, India en Suriname hadden. Zij waren vriendinnen vertelden ze. Wij – volwassenen – kunnen hier nog iets van leren.
Beter bezoek had de organisatie niet kunnen uitnodigen. Het was een kleurrijk en gezellig geheel.

Na de voortreffelijke lunch, kwam een troubadour uit Deurne, die ons vermaakte met leuke liedjes en grappen.

De tweede dag begon met spelletjes, die erg leuk waren. Veel ouderen, die minder goed uit de voeten konden, bleven aan tafel zitten en begonnen te kaarten. Maar iedereen genoot.
Na de lunch was er een muziekbingo. Ik bleek niet erg bij de tijd te zijn, want de meeste liedjes en Bands kende ik niet, toch werd er veel gelachen.In de pauze kregen we een drankje. Het advocaatje met slagroom werd in zo’n groot glas geserveerd, dat we de hele middag konden lepelen.De derde dag, was het glas iets kleiner, maar toch nog groot.

De derde dag was veertien dagen later, dat was een goed idee. We konden alles laten bezinken en er wachtte ons nog een dag.
Na de lunch van de derde dag werd er gezongen. We kregen een boek met leuke liedjes. En een zanger begeleidde het hele koor.
Al met al waren het drie geweldige dagen. Juist het samen zijn en samen doen was voor ons ouderen heel belangrijk.
Veel waardering heb ik voor iedereen, die deze dagen mogelijk maakten.

 

ENERGIECRISES TEN SPIJT IK KAN VOORUIT EEN HELE TIJD.

Een deelnemer, die erg genoten heeft.

 

Geniet hieronder nog even na van de vele foto's die werden gemaakt!

Triduüm, 4, 5 en 20 oktober 2022 in Buurthuis De Mand
Uitnodiging

Stichting Seniorenschool Heusden organiseert in samenwerking met de Zonnebloem – afdelingen (Oud)-Heusden, Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg een Triduüm op bovengenoemde dagen. 

Wij nodigen u uit om op deze dagen aanwezig te zijn. Om in een gezellige ontspannen sfeer, anderen te ontmoeten, samen te genieten, te eten en u te laten verwennen.   

Saamhorigheid, een luisterend oor, bemoedigende woorden, aandacht. Zomaar enkele dingen die u kunt en mag verwachten op deze dagen.

Deze dagen zijn bedoeld voor iedereen. Natuurlijk voor mensen, die vanwege ziekte, een beperking, slechtere mobiliteit of om welke reden dan ook, geen of weinig mogelijkheden hebben om anderen te ontmoeten, of voor een gezellig uitje. Tevens bedoeld om kracht enmoed te putten voor de toekomst. 

Maar ook voor mensen die gewoon eventjes willen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. En heeft u een maatje, een mantelzorger of een begeleider dan is ook die van harte welkom. Deze drie dagen organiseren wij in Buurthuis de Mand in Vlijmen op  4 en 5 oktober van 10.00 tot 16.00 uur en op 20 oktober van 11.45 tot 16.00 uur.  Een klein tipje van de sluier: Muziek, dans, (mee-) zingen, bewegen, luisteren, kans op…  Kortom iets om naar uit tezien en om nog lang op terug te kijken.  Wij vragen een bijdrage van € 22,50 pp (ook voor de begeleiding) voor deze drie dagen. (Dat is dus € 7,50 per dag en dat voor een ontvangst met een aangeklede kop koffie, een lunch, entertainment met in de pauze een drankje naar keuze.)

U kunt zich aanmelden voor deze drie dagen door de invulstrook (via link hieronder te downloaden) in te vullen en bij één van onze vrijwilligers in de brievenbus te doen. Door deze opgave machtigt u tevens de Stichting Seniorenschool Heusden om éénmalig € 22,50 per persoon af te schrijven van uw bankrekening.

Hebt u nog vragen?? Ad Dekkers 06-13635671 en Gerrit Nooijen 06-57565522 helpen u graag.

Wij zien er naar uit om u te ontmoeten.

Een oprecht “dank je wel”ook richting Bijeen/Buurthuis De Mand en de gemeente Heusden.

triduum inschrijfformulier en machtiging 2022