Met de Museum Plus Bus naar het Van Gogh museum 12 september 2022.

De dag begon zonnig. Op naar de Voorste Venne. De eerste deelnemers stonden er al. Verwachtingen voor deze dag werden uitgewisseld. Daar was de bus, de Museum Plus Bus. De bus zag er bijzonder uit. Wat kleurrijk. De deur ging open en de deelnemers stapten in, de rollators gingen in de kofferbak, de bus raakte vol. Want we gingen met een volle bus naar het Van Gogh museum in Amsterdam.

Onderweg werden we door onze chauffeur Jorine op de hoogte gebracht van wat ons te wachten stond en werden ook enkele wetenswaardigheden van de route meegedeeld. Onderweg geen filevorming, dus werd er rustig doorgereden en zouden we te vroeg op de plaats van bestemming zijn. Daarom stelde Jorine voor een extra rondje Amsterdam te doen. Leuk en interessant.

Dan naar de grote ondergrondse bus parkeergarage. Rustig, ervaren werd de bus naar binnen geloodst. En daar stond onze begeleider Jacob te wachten. Hij zou ons begeleiden naar het restaurant en het museum. In optocht naar het restaurant waar voor de deelnemers een heerlijke lunch (kippensoep, broodje kroket, krentenbol, koffie/thee) geserveerd werd. Dan in optocht naar het Van Gogh Museum. Bij aankomst stonden de drie gidsen al te wachten. Drie groepen, met kleurenstickers op de borst, gekregen in het restaurant, begonnen aan de rondleiding. Alle gidsen wisten op een duidelijke manier de levenswandel van Van Gogh aan de hand van de schilderijen te beschrijven. Na ruim een uur, met veel informatie en veel indrukken, mochten de deelnemers vrij door het museum wandelen en de schitterende schilderijen bewonderen.

Voor het tijdstip van vertrek konden de deelnemers nog genieten van een lekker kopje koffie/thee. Tegen vier uur tijd om met Jacob terug te keren naar de bus. Instappen, vertrekken en daar was de volgende verrassing. Voor iedereen een flesje water en een reepje. Dankbaar werd het in ontvangst genomen. Dat de dag vermoeiend was bleek alras, want het was stil, erg stil in de bus. Voor sommigen zo stil dat een klein tukje gedaan werd. Rond de klok van half zes waren we terug op de plaats van bestemming. Dankbaar verlieten de deelnemers de bus en konden zij terugkijken op een culturele, educatieve, sociale, gezellige dag. De Seniorenschool heeft het volgende verzoek al klaarliggen.