Meerdaagse busreis Ootmarsum 26 juni – 1 juli 2022

Ook dit jaar zijn we weer met een groep van 48 mensen opstap geweest. Dit jaar was het naar Ootmarsum en omgeving, zelfs naar Duitsland.

Zondag 26 juni vertrokken we vanaf diverse opstapplaatsen voor een lunch naar Holten om daarna via een mooie route naar Ootmarsum te rijden, waar we logeerden in het Stadshotel. Elke dag hadden we een programma. Zo gingen we op maandag naar Emsflower in Emsburen, waar een prachtige bloemen- en plantentuin was, en een vlindertuin. We konden zien hoe er automatisch plantjes in potjes gingen en zo verder werden getransporteerd

Dinsdag reden we naar Vilsteren waar we gingen kijken naar een meesterwerk van Rembrandt “De Nachtwacht ”in grootte van 3.90 x 4.80 m. Vervolgens  bezochten we nog een kaasboerderij. Op woensdag reden we naar Bad Bentheim en konden daar het stadje bezoeken. Midden in het stadje was een mooi kasteel, maar moeilijk te bereiken door hoogteverschil en trappen. Na de middag gingen we naar Nordhorn en bezochten een groot winkelcentrum.

Donderdag was het voor de middag markt in Ootmarsum en kon men vrij winkelen en na de middag bezochten we een synagoge in Enschede. We kregen daar een rondleiding en na afloop lekker koffie met eigengemaakte appeltaart. Vrijdag al weer de laatste dag en vertrokken we om 10.15 uur vanuit Ootmarsum naar Doesburg. Daar hadden we een lekkere koffietafel bij het mosterdmuseum, waar we dan vrij konden kijken en de winkelstraatjes daar omheen. De laatste rit ging naar Wijchen waar we nog genoten van het afscheidsdiner en daarna werd ieder weer naar zijn opstapplaats gebracht.

Het was een mooie week, prachtig weer en iedereen heeft genoten.

Voor meer foto’s ga naar Foto’s en video